Resultater – webbutikker 2016

MarketWatch har tjekket 41.181 products i 269 fysiske butikker og webbutikker (56:44%) i 11 EU lande gennem vinteren 2015 og foråret 2016.

Det overordnede niveau for overholdelse af EU-reglerne om placering af energimærket på internettet er stadig lav. Under halvdelen af butikkerne lever op til kravene, så der er stadig arbejde forude. Reglerne for energimærkning i webbutikker trådte i kraft i januar 2015. Fra denne dato skal information om produktets energi være til stede online – i form af et elektronisk dokument eller et billede af produktets energimærke og datablad. Denne mere klare tilgang ser ud til at have haft betydning, i der i denne tredje runde af butiksbesøg er set et faldende antal fejl i energimærkernes format. Der er dog stadig fejl i formatet for et ud af tre produkters energimærker, så det ikke vises hensigtsmæssigt til forbrugeren.

Der er stadig en del produkter uden nogen information om energiklasse eller energimærke – især for produkter, der for nylig er blevet omfattet af reglerne om energimærkning.

 

online 3rrVil du se detaljerne fra vores butikstjek? Så læs vores endelige rapport – inklusiv resultater fra tredje runde af butiksbesøg.