MarketWatch – rapport med resultater for testede produkter

MarketWatch har brugt tre år på at undersøge om husholdningsprodukter er så energieffektive, som de påstår og om forhandlerne lever op til EU lovkrav om at mærke produkterne korrekt.

Vi har undersøgt de mest mistænkelige produkter for at måle, hvor slem situationen var, i højere grad end at måle markedet som helhed. Vi har testet 100 produkter i en screening, før de 26 mest mistænkelige produkter kom gennem fulde test på uafhængige akkrediterede laboratorier. Resultaterne gav et alarmerende billede: 1 ud af 5 af de testede produkter dumpede i at leve op til EUs regler om energieffektivitet.

 

MW lab-6-01

Laboratoriet fandt ud af at en støvsuger brugte 54% mere energi end påstået, et køleskab 12% mere. På samme måde blev et TV blev målt til at have en lavere energiklasse og som ikke havde en funktion til automatisk at slukke – som loven kræver.

MW lab-7-3-01

For nogle husholdninger er resultaterne overraskende, mens de for nogle er frustrerende velkendte. En opvaskemaskine var nødt til at vaske to gange for at få tallerkenerne rene; en LED pære lyste 20% mindre end proklameret og en tørretumbler kunne ikke slukke helt, fordi dens betjeningspanel havde en knap, der altid lyste.

Læs vores pressemeddelelse her:

Læs den samlede rapport her her: