Nye regler skal hjælpe forbrugerne med at spare på energien

Fra 1. januar 2015 skal hele energimærket stå ved siden af prisen på produktet

Fra 1. januar 2015 skal hele energimærket stå ved siden af prisen på produktet

Nye EU regler vil fra d 1. januar 2015 betyde, at online-forhandlere skal vise hele energimærket ved siden af de fremviste produkter.

Fysiske butikker skal fremvise energimærket på køleskabe, fjernsyn og andre elektriske og elektroniske produkter, mens online-butikker indtil nu har kunnet ignorere energimærket, sålænge de gav et minimum af informationer om energiforbruget. I og med at forbrugerne i højere grad handler på nettet, bliver reglerne nu ændret.

Netbutikker vil højst sandsynligt vise en lille del af mærket ved produktets pris, som kan blive aktiveret ved et klik, ved at musen køres herover eller ved en fysisk berøring (touch skærme), og så vil det fulde energimærke blive vist. EU Kommissionen har lavet en række regler, der skal følges for at sikre, at forhandlerne ikke springer over, hvor gærdet er lavest.

De nye regler er obligatoriske og træder i kraft d 1. januar, men kun for nye produkter. Forhandlerne må gerne sætte mærker på deres ældre modeller og produkter, der er på nettet før d 1. januar 2015, men det er frivilligt. I MarketWatch håber vi på, at de gør det.

Skriv en kommentar